Programació Neurolingüística és un conjunt d’eines, tècniques i recursos que estudia l’experiència subjectiva i l’excel·lència Humana.

És una “drecera” per aconseguir de forma ràpida i eficaç: Comunicació efectiva, Modelatge de conducta (recrear comportaments), canvis personals de manera pràctica i potent, millorar atenció, detectar patrons mentals, consecució objectius, aprenentatge integrador de la ment somàtica, cognitiva i emocional, descobrir recursos desaprofitats, solucionar contradiccions internes, augment de la creativitat, facilitar l´estudi i concentració, salut emocional, canvi d´hàbits, eliminació addiccions i fòbies, creixement personal, eliminar creences limitadores, superació timidesa, pors, situacions traumàtiques, ajuda al desenvolupament professional (terapeutes, metges, empresaris, comercials, educadors….).

El mapa de cada individu no correspon amb el territori al que representa, inclou aspectes subjectius de cadascun, de com veu la seva realitat en funció de la seva experiència i els seus recursos disponibles. La PNL pot ampliar i modificar aquests recursos.